3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

FIFA: Kosova ne pozicion te merituar, ajo ka bere kercim rekord, per gjashte vende me larte

Kosova ka shrnuarvrekord ne rsdhitjen e FIFA-s te cilen e pozicionon ne njevradhitje te favorshe si vite me pare, per gjashte vende me larte, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Argjentina është ende në pole position, Venezuela kthehet në top 50

Gjithsej 165 ndeshje ndërkombëtare të luajtura në tetor. Lëvizja në dhjetëshen e parë, por podiumi mbetet i pandryshuar
Lituania janë alpinistët më të mëdhenj
Jo më pak se 165 ndeshje ndërkombëtare u kontestuan në fillim të këtij muaji, me kualifikimet e FIFA World Cup 26™, përballjet në raundet paraprake të garave kontinentale dhe përplasjet e Ligës së Kombeve në Concacaf. Këto ndeshje sigurisht që lanë shenjë, duke përfshirë edicionin e fundit të renditjes botërore të FIFA/Coca-Cola.

Megjithatë, lëvizësit dhe shkundësit më të mëdhenj mund të gjenden më poshtë në renditje.

Për shembull, Kosova (e 105-ta) ka thyer terren të ri, me një kërcim prej gjashtë vendesh, duke i çuar ato në pozicionin e tyre më të lartë ndonjëherë në renditje. (For example, Kosovo (105th) have broken new ground, with a six-place jump taking them into their highest-ever position in the ranking)

Bangladeshi (183, lart 6) gjithashtu do të ndihet i gjallë, por alpinistët më të mëdhenj nga të gjithë janë Lituania (134, 9 lart).

Renditja e ardhshme botërore e FIFA/Coca-Cola do të publikohet më 30 nëntor.

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...