3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

Familja Haklaj nga Decani reagojnë, distancohet nga grupi «ta braktisim… ». Ne foto eshte manipuluar me babain tone!

Dhjetëra burrat ishin mbledhur në Deçan ne nje kafe dhe pasksn formuar njëfsr « këshill iniciues » i cili do të formojë një lëvizje për braktisjen vullnetare të fesë islame dhe kridhtere.

Kjo levizje e ashtuquajtur si “braktisjen e fesë islame dhe krishtere”, sipas disa abalisteve, imameve dhe prifterinjve, duket se origjinen e ka nga Serbia per te perqare shqiptaret e njohur ne bote tolerat dhe shembull bashkejetese mes feve tona ne shtetet dhe viset tona shqiptare, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Rreth kësaj ka reaguar edhe djali i nje prindi qe qenka tmertuar kur e paska pare foton e babain e tij me keta njerez mistrrioz dhe manipulues.

Sqarim me shkas !

Ne disa portale po qarkullojne disa foto lidhur me formimin e nje levizjeje  » Braktisja vullnetare e Fese Islame « , ku ne foto shihet edhe prindi im Miftar Haklaj. Ne emrin e prindit tim dhe te familjes time, ne distancohemi nga keto nisma. Prindi im ishte ftuar ne kete organizim nga disa te njohur gjoja per te disktuar per terrorizmin si fenomen shqetesues, e jo per keso nisma te pa nevojshme. Ne kete rast eshte keqperdorur figura dhe personaliteti i prindit tim. Ne si familje jemi rritur ne frymen e tolerances fetare dhe pranimit te diversitetit si vlera te nje shoqerie perparimtare. Jemi komod me fene tone islame ashtu siç jemi komod me te gjitha fete dhe besimet tjera te kesaj bote.

Ja edhe postimi i tij si me poshte:

Sqarim me shkas !

Ne disa portale po qarkullojne disa foto lidhur me formimin e nje levizjeje  » Braktisja vullnetare e Fese Islame « , ku ne foto shihet edhe prindi im Miftar Haklaj. Ne emrin e prindit tim dhe te familjes time, ne distancohemi nga keto nisma. Prindi im ishte ftuar ne kete organizim nga disa te njohur gjoja per te disktuar per terrorizmin si fenomen shqetesues, e jo per keso nisma te pa nevojshme. Ne kete rast eshte keqperdorur figura dhe personaliteti i prindit tim. Ne si familje jemi rritur ne frymen e tolerances fetare dhe pranimit te diversitetit si vlera te nje shoqerie perparimtare. Jemi komod me fene tone islame ashtu siç jemi komod me te gjitha fete dhe besimet tjera te kesaj bote.

Faleminderit per mirekuptim !

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...