12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Edi Rama, duhet të harton draft për shqiptaret e shtypur në Krahinën e Luginës së Preshevës e jo për shtetin me demokratik dhe te pakriminalizuar ne ballkan-Kosovën

Kryetari i Partisë Socialiste njëherit Kryeministri i Shqipërisë, ka bërë të ditur në një konferencë për media se dje ua ka përcjellë një draft për Bashkësin e komunave me shumicë serbe në Kosovë!?, shkruan për gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch analisti i njohur nga Lugina Refik Hasani.
Shkruan nga: Refik HASANI
     Para sa ndërrmirrte këtë inciativë Edi Rama, është dashur të mendon se Republika e Kosovës, tani më është shtet, dhe kjo është mohim i shtetësisë së Kosovës, ky veprim është një argat i Serbisë.
Siq dihet Luginas e Preshevës eshte nje province shqiptare ne kufuriin mes republikes se Kosovës dhe asaj të Serbisë e banuar me shqiptzare entik dy her eme shume se sa ne Serbi te cilet jane te diskrmnuar nje nga Beogradi dhe dy nga komunieti ndekrombëtar perderisa pakica serbe ne Kosovë eshte e privligjaur nga Qeveria e Kosovës dhe Komuniterti ndekrombëastre, sidomos se fundit e perkdhleur nga disa individ nga SHBA-te dhe Bruskeli.
     Edi Rama,është dashur të ngrit e shtron çështjen e Krahinës shqiptare të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë,që përfshin Medvegjë, Bujanoc e Preshevë.Kjo krahinë nuk e ka të zgjidhur statusin politik, pengesë e të gjitha zhvillimeve. Kjo Krahina shqiptare vazhdon të mbetët Rajoni më i prapambetur në gjithë Evropën, është Krahina më e diskriminuar në gjithë Evropën, kemi pasivizim e diskriminim, një pastrim etnik dhe shkelje e të drejtave e lirive të njeriut dhe të drejtave kolektive. Këto padrejtësi asnjëherë Edi Rama, nuk i ka ngritur. Edi Rama, asnjëhër nuk e ka ngritur se Serbia ka kryer dëbimin  dhe gjenocidin që na ka shkaktuar për më shumë se një shekull.
     Mbesim me shpresë se Edi Rama,  pas inciativës në hartim të një drafti për Bashkësin e komunave me shumicë Serbe në Kosovë, do të ndan kohë  edhe për Krahinën e Preshevēs, Krahinën e Sanxhakut,që tani është gati se asimiluar, për Shqiptarët në Maqedonin e Veriu që duhet të jen element konstituiv i kësaj Republike, në Malë të Zi, e veçmas Edi Rama, do të ketë kohë edhe për Shqiptarët në Greqi dhe gjithë hapasirat shqiptare e Diasporë.
    Pas institimit  për Ballkanin e Hapur, inciativa për hartimin e draftit  për Bashkësin e komunave me shumicë Serbe në Kosovë, është veprimi më i dëmshëm që është duke i shkaktuar Edi Rama, Republikës së Kosovës.

Derniers articles