18 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Edhe OKB mbylli dyert per Bajram, rrespekton islamin. OKB: Viti 2030 bota me 2.2 miliardë muslimanë

Gjeneve, 22 prill -Muaji i Ramazanit dhe festa e Bajramit po verehet jo vetem ne vendet muslimane si dhe te tjera, sidos ne vendet e punes ashtu edhe ne trafiqe apo shitore, dyqane dhe aktivtet tjera..Festa e Bajramit po verehet por edhe ne perendim sidomos ne ato vend me nje prani te konsiderueshme te muslimaneve si ne Amerikë, France, Belgjikë, Gjermani apo Zvicer. Per kete feste, ne shenje rrespekti i muslimaneve, dyert ka mbylluru për dy dite rresht edhe organizatë me e madhe boterore OKB. Ngjasjshem ka vepruar edhe për festat e krisianëve, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Caton27.ch

Keshtu po ndodhe edhe ma festen Fiter Bajramin i cli po shënohrt me dinjite edhe ne keto vende te BE-së e jashta saj. Madje per hire te rrespektit te islamit, per rresprekt te muslimaneve, për ditët e Bajramit dyer ka mbyellur edhe Organizata e Kombeve te Bashkuara (OKB) dhe 12 organizat tjera botere qe vprojne en GHjenvë si (HCR. ILO, IOM, UNESCO, ICRC etj..)

OKB: Rritet numri i muslimanëve në botë. Në vitin 2030 bota me 2.2 miliardë muslimanë

Popullsia muslimane do të rritet dy herë më shpejtë në krahasim me pjesëtarët e besimeve tjera, kështu që në vitin 2030 ajo do ta arrijë një të katërtën e popullsisë së botës, thuhet në raportin e fundit nga Qedra Nderkombëtare Hulumtimeve mbi relegjionin (“ Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life « ).

ktë ngritje të mulsimanëve në botë e ka konfirmuar edhe OKB përmes një raport të fundit mbi relegjionin në planetin tonë, transmeton agjencia e lajmeve « Presheva jonë » Sipas ketij raporti Popullsia muslimane në botë pritet të rritet me rreth 35% në 20 vitet e ardhshme, në rritje nga 1.6 miliardë në 2010 – 2.200.000.000 deri në vitin 2030, sipas parashikimeve të reja të popullsisë.

Derniers articles