11.3 C
Berne
jeudi 23/03/2023

Drejtori Hauser: Kolegji Alice-Rivaz në Gjenevë për prioritet ka integrimin socio-profesional të studentëve tanë

Intervistë me drejtorin e Kolegjit Alice-Rivaz në Gjenevë, Z. Christophe Hauser

Gjenevë, 2 tetor -Christophe Hauser eshte drejtor i Kolegjit Alice-Rivaz në Gjenevë, nje ra nder shkollat me te preferuara nga te rinje e metporoliqit nderkombëtar. Ne intevristen për gazeten tone « Le Canton27.ch » z.Hauser flet për fillimin e vitit te ri shkollor, kushtet dhe proceisn mesimor perballe pendmeis eshekullore COVID-19.   

* Z. Drejtor, a mund të na tregoni se si filloi ky vit shkollor. Ndryshe nga viti i kaluar, ky vit ka filluar me pak vështirësi përballë COVID-19. Sa të përgatitur janë stafi, mësuesit dhe studentët për këtë pandemi?

Christophe Hauser: Sapo shkollat ​​u mbyllën në 16 Mars 2020, filloi arsimi në distancë. Ishte e nevojshme të garantohej mirëmbajtja e njohurive dhe ritmi i punës. Kjo punë e largët nuk paraqiti ndonjë problem të madh për studentët e Kolegjit të Rritur Alice-Rivaz. Në fakt, për 5 vitet e fundit, studentët tanë janë mësuar të punojnë në mënyrë të pavarur me mjetet që mësuesit u kanë vënë në dispozicion në platforma. Kjo është një përgatitje e shkëlqyeshme për studimet e tyre të ardhshme në universitet.

Sidoqoftë, kur ata u kthyen në klasë në fillim të vitit shkollor në fund të Gushtit, shumë studentë shprehën lehtësimin e tyre për t’u ribashkuar me shokët e klasës dhe mësuesit.

* Në shkollën tuaj, sigurisht që keni nxënës me origjinë të huaj. Cili është bashkëpunimi me nxënësit në shkollën tuaj dhe deri në çfarë mase janë ata të integruar në Gjenevë, domethënë në Zvicër?

Collège pour adultes Alice-Rivaz | GE.CH – République et canton de GenèveChristophe Hauser:  Një nga rolet e shumta të Kolegjit Alice-Rivaz për të rritur është integrimi socio-profesional i studentëve tanë, të cilët të gjithë kishin një karrierë atipike para se të fillonin studimet në institucionin tonë. Midis këtyre studentëve natyrisht ka një numër të madh studentësh me origjinë të huaj.

* Drejtor, mund të na tregojë për organizimin e kolegjit tuaj Alise-Rivaz. Sa studentë dhe mësues keni dhe si po shkon mësimi këtu. Ka një bibliotekë, një kuzhinë shkollore, laboratorë, etj?

Christophe Hauser: Kemi 650 studentë në 3 rryma: rryma e gjimnazit, rryma e portës DUBS dhe kultura e përgjithshme e AFP dhe CFC për të rriturit, dhe më shumë se 80 mësues dhe staf. Qendra e Dokumentimit ndahet me Kolegjin Calvin.

* Më në fund, Z. Drejtor, shkolla juaj mban emrin e një gruaje zvicerane, Alise-Rivaz. A mund të shpjegoni ndonjë gjë në lidhje me këtë emër që duket se ju është dhënë rastësisht?

Christophe Hauser: Ky emër nuk i është dhënë fare shkollës sonë rastësisht. Përkundrazi, ishte Këshilltarja e Shtetit, Znj. Martine Brunschwig Graf ajo që, në vitin 1998, i dha shkollës sonë mbiemrin e gruas romane me letra Alice Rivaz.

Derniers articles

Ish-presidenti i Kosovës Behgjet Pacolli: Kenia ka marrë vendim për njohjen e pasaportës së Kosovës!

Kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli ka njoftuar se Republika e Kenias ka marrë vendim për njohjen e pasaportës së Kosovës Pacolli ka shtuar se Kenia...

Zelensky uron Ramazanin: Le të na ndihmojë lutja ndaj të pafeve rusë

Kirv, 23 mars -Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka uruar besimtarët myslimanë për muajin e Ramazanit, me mesazhin që Ukraina “të pastrohet nga e...

Edhe kjo ndodhe: OKB përshëndet një marrëveshje te paarritur?! Në vend qi t’i bëj presion Vucicit qe refuzoi te nënshkruajë marreveshjen mes Kosoves dhe...

Stop the caressing of the UN and the EU towards Serbia and Vucic!.This also happened: The UN welcomes an unreached agreement?! Instead of putting...

EULEX demanton disa media se Sylejman Selimi qenka marrur ne pyetje

Prishtine, 22 mars -Sot ne disa media është raportuar se Sylejman Selimi, ish-komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës qenka intervistuar sot nga...

Pasi, Vucic tha se do ta pengoj Kosoven në OKB, zyrtaret e kësaj organizate nderkombëtare tregojnë se kush vendos për antetarësimin e Kosovës ne...

New York -Çështja e perspektivës së Kosovës për anëtarësi në BE dhe OKB është ringjallur me nisjen e dialogut politik në vitin 2012. Në...