20.4 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Dr. Sylvie Briand nga WHO/OBSH: Njerëzit me plote paragjykime rreth vaksinave ose frikë për vaksinat e tjera..

COVID-19: ‘Shqetësimet legjitime’ duhet të dëgjohen, dhe frika të adresohet në lidhje me keqinformimin. « Sot njerëzit janë të mbingarkuar me informacione rreth COVID-19, jane te hutuar dhe e kane vështirë ta dallojnë, cilat janë të mira e cilat të keqija.. » ka deklaruar Dr. Sylvie Briand, Drejtoreshte e Departamentit të Gatishmërisë Globale të Rrezikut Infektiv ne OBSH (WHO) në Gjenvë, transmeton gazeta zvicerane ne gjuhën shqipe « Le Canton27.ch 

Mes pasigurisë së vazhdueshme, frikës dhe ankthit në të gjithë botën për pandeminë COVID-19, zyrtarët e lartë të KB-së janë të etur të theksojnë ligjshmërinë e shqetësimeve, të dëgjojnë me kujdes qytetarët në të gjithë botën dhe t’i ndihmojnë ata të bëjnë dallimin midis keqinformimit dhe informacionit të saktë, bazuar në shkencë.

Në kufijtë e debatit të Përgjithshëm të Asamblesë së Përgjithshme të KB, UN News foli me Nënsekretaren e Përgjithshme të KB për Komunikimet Globale, Melissa Fleming dhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), Dr. Sylvie Briand, Drejtore e Sëmundjeve Pandemike dhe Epidemike .

Urgjenca e komunikimit Në një mesazh me video të transmetuar në një ngjarje të nivelit të lartë mbi zbutjen e dëmit nga dezinformimi dhe dezinformimi në 23 Shtator, Sekretari i Përgjithshëm i KB, António Guterres, tha se COVID-19 nuk ishte thjesht një emergjencë e shëndetit publik, por është gjithashtu një urgjencë komunikimi gjithashtu dhe që posa virusi të përhapet në të gjithë globin, mesazhet e pasakta dhe madje të rrezikshme u përhapën shumë nëpër mediat sociale, duke i lënë njerëzit të hutuar, të mashtruar dhe të pa informuar.

Sipas Dr. Briand, kur njerëzit janë të shqetësuar dhe të pasigurt për një numër gjërash ata priren të krahasohen me gjërat që dinë tashmë ose gjërat që kanë përjetuar në të kaluarën.

Lidhur me vaksinën COVID-19, ajo vuri në dukje se njerëzit « tashmë kanë paragjykime rreth vaksinave ose frikë për vaksinat e tjera ». Ajo që është shumë e rëndësishme në këtë periudhë tani … është që me të vërtetë të fillojmë të ndërtojmë një hapësirë ​​për një dialog shumë të hapur, një dialog të dyanshëm me popullatën në mënyrë që të mund të dëgjojmë shqetësimet e tyre dhe t’u përgjigjemi atyre – Sylvie Briand

« Por ne mendojmë se nëse u jepni më shumë informacion njerëzve, në mënyrë që ata të marrin vendime të informuara për shëndetin e tyre, atëherë ka më pak të ngjarë të dëgjojnë dezinformata », tha ajo. OBSH po punon me të rinjtë në mënyrë që ata të ndjehen pjesë e zgjidhjes dhe jo të përjashtohen ngaqë janë përhapës të koronavirusit: « Ne punojmë me ta për të ndryshuar këtë perceptim », shtoi ajo.

Derniers articles