19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Shefi i OKB-se del me nje mesazhe per okupstorin Izrael dhe sulmuesit e Hamasit..Ja cfare kerkon ai?

Lajmi i fundit nga OKB / Gouterres:

-Izraeli, t’ju liroj mejehere ujin, buken, rrymen civileve palestineze ne gaza

-Hamasi, të liroj menjëherë pengjez pa kushte.

To Israel, rapid and unimpeded access for humanitarian aid must be granted for humanitarian supplies and workers for the sake of the civilians in Gaza.

Izraelit, duhet t’i jepet akses i shpejtë dhe i papenguar për ndihma humanitare për furnizimet humanitare dhe punëtorët për hir të civilëve në Gaza.

Thuhet ne deklarata e Sekretarit të Përgjithshëm te OKB-sr për situatën në Lindjen e Mesme, njofton gazeta zvicerane ne dhqip Le Canton27.ch

Në këtë moment dramatik, ndërsa jemi në prag të humnerës në Lindjen e Mesme, është detyra ime si Sekretar i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara të bëj dy thirrje të forta humanitare.

Gazës po i mbarojnë uji, energjia elektrike dhe furnizime të tjera thelbësore. Kombet e Bashkuara kanë rezerva ushqimore, ujë, artikuj jo ushqimorë, furnizime mjekësore dhe karburant, të vendosura në Egjipt, Jordani, Bregun Perëndimor dhe Izrael. Këto mallra mund të dërgohen brenda disa orësh. Për të siguruar shpërndarjen, stafi ynë vetëmohues në terren, së bashku me partnerët e OJQ-ve, duhet të jenë në gjendje t’i sjellin këto furnizime brenda dhe në të gjithë Gazën në mënyrë të sigurtë dhe pa pengesa për t’ua shpërndarë atyre që kanë nevojë.

Secili prej këtyre dy objektivave është i vlefshëm në vetvete. Ato nuk duhet të bëhen pazare dhe duhet të zbatohen sepse është gjëja e duhur për t’u bërë.

Derniers articles