4.5 C
Berne
mardi 28/11/2023

Deputeti nga Lugina e Presheves Shaip Kamberi takon ambasadorin e OSBE-se. Flasin per diskriminimin e te drejtave te shqiptareve

Prezenca e shtuar e ndërkombëtareve – domosdoshmëri për avancimin e pozitës së shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Me ambasadorin e ri të OSBE-së, E.T. Jan Braathu, bashkëbiseduam dje për problemet me të cilat ballafaqohen shqiptarët e Luginës së Preshevës, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Për stagnimin e integrimit e mungesën e përfaqësimit.

Për mosnjohjen e diplomave të studentëve dhe mungesën e vullnetit politik për avancim të arsimit shqip.

Njoftova ambasadorin me shqetësimin rreth pasivizimit të adresave të bashkëqytetarëve tonë dhe me rrezikun që ky fenomen, pas Medvegjës, paraqet për komunat e Bujanocit dhe Preshevës.

Mbi 1700 qytetar shqiptar janë pasivizuar vetëm në tre vitet e fundit në Medvegjë dhe kjo ka ndikuar drejtëpërdrejtë në uljen drastike të përfaqësimit të shqiptarëve në këtë komunë e poashtu ka përjashtuar ata nga jeta institucionale.

Shkelje drastike e të drejtave elementare për një pakicë. E paparë, madje. Njejtë sikur gjuha e urrejtjes në raport me shqiptarët e që ka marr hovin institucional nga krerët e lartë shtetëror.

Faleminderova Misionin e OSBE-së për prezencën e tyre të rregullt në Luginë të Preshevës dhe për bashkëpunimin mes nesh.

Urova ekselencën e tij për detyrën e re dhe i dëshirova suksese në përmbushjen e misionit të tij.

Derniers articles

Në Vienë po mbahen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit – Feston edhe 100-vjetorin e themelimit të saj

Gazetari Nefail Maliqi nga Austria / Nga i derguari yne special ne Asamblene gjenerale te Iterpolit ne Viene Vienē, 27 nentor (Nefail Maliqi) -Organizata më e...

Në Kosovë është hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane. Ne kete evenment, filantropi Lazim Destani bashkon krerët e shtetit e Kosovës me liderët...

Prishtinë, 25 nëntor -Pas aktiviteteve dyditëshe në Samitin e III-të të Diasporës në Tiranë, ne Kosovë eshte hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane...

Cila është historia e vërtetë e BLACK FRIDEY? E premte e zezë”?

Berne, 24 nentor - Black Fridey ka rrënjë më të errëta nga sa mund të imagjinoni. BLACK FRIDEY (E premtja e zezë) jo vetem...

Zvicra dhe Kosova në të njejtin vit (2030) mbajne Lojerat Olimpike

Brrne, 24 nentor -Një “po” e qartë nga Parlamenti Sportin ju dha për Lojërat Olimpike Dimërore 2030 në Zvicër. Ndryshe edhe Kosova pi at...

Tri poezi per Nanën nga poetja e re Ferdane F.Sahiti

Ferdane F. Sahiti A ma ban Hallall oj Nanë Nanë u nisa sot edhe unë nanë u nisa nanë drejt ksaj rruge që kurrë se kam dashtë. Nanë, u nisa...