20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

Deputeti që dridhi Serbinë, Shaip Kamberi takon gazetarin ndërkombëtar nga Gjeneva

Presheve, 17 Politikani numer nje në Luginen e Presheves Shaip Kamberi, deputet shqiptar ne Parlamentin e Serbise sot ka pritur publicistin dhe gazetarin nderkombetar nga Presheva ne Gjeneve Nefail Maliqin, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Para nje viti pikerisht me 26 Nentor, dy dite para dites se flamurit, gjate fjalimit të tij në Kuvendin republikan të Serbisë, deputeti shqiptar, Shaip Kamberi, mes tjerash vendosi edhe flamurin kombëtar shqiptar.

Vendosja e flamurit shqiptar, u u bë gjatë kohës kur deputeti Kamberi po mbante fjalimin mbi mos përdorimin e simboleve kombëtare të pakicës shqiptare në Serbi, derisa të njejtën të drejtë serbët e shfrytëzojnë në Kosovë dhe vendet e rajonit.
Vendosja e flamurit, i pengoi kryetarit të Kuvendit të Serbisë, Ivica Dacic, që edhe kërkoi që flamuri shqiptar të largohet nga kuvendi.

Sot ne Bujanoc Shaip Kamberin🇦🇱deputet i njohur nga Lugina e Presheves ne Parlamentin e Serbise ka takuar gazetarin nderkombetar ne Gjeneve

Me z.Kamberi biseduam perveq situates politike, ekonomike ne Luginen e Presheves dhe Evropen juglindore, folem edhe per rolin e mediave ne avancimin e proceseve demokratike me synime proevropiane dhe euroatlantike.

Zoti Kamberi ka shprehur shqetesim lidhur me vazhdimin e diskrimnimit nga regjimi serb, sidomos me pasivizomin e adresave te qytetareve ne Medvegje dhe Lugine si dhe eksodin e shqiptareve nga Lugina e Presheves për shkak papunesise se madhe ne rajon.

Deputeti Kamberine bidede me gazetarin nga Gjeneva kane bideduar edhe per rolin e diaspores shqiptare te cilet i quajti ambasador te vendit si dhe ingrimin e tyre ne shtetin helvetik dhe vendet tjera te BE-se. Pas takimit pime nga nje kafe ne qender te Bujanoci

Njekohesisht deputeti shqiptar ne bisede me gazetarin tone te njohur ne Zvicer Maliqin biseduan edhe per rolin e diaspores shqiptare te cilet i quajti ambasador te vendit si dhe ingrimin e tyre ne shtetin helvetik dhe vendet tjera te BE-se.

Deputeti nga Lugina e Preshevës ka vleresuar larte rolin dhe angazhimin e gazetarit tone ne Gjeneve z.Maliqi ne ngritjen dhe sensibilizimin e ceshtjes se Lugines se Presheves dhe asaj mbare shqiptare ne arenen nderkobetare.

 

Derniers articles