1.4 C
Berne
jeudi 30/11/2023

COVID-19, Zvicra e venë Serbinë në listën e « vendeve me rrezik » por jo edhe Shqiperine dhe Kosovën

Njerëzit të cilët kanë qëndruar në një shtet ose zonë me një rrezik të lartë të infektimit dhe që më pas hyjnë në Zvicër duhet të vetë-karantinën. Andorra, Belize, Kroacia, Shtetet e Bashkuara, Xhorxhia, Lituania, Luksemburgu, Mali i Zi, San Marino, Serbia, Sllovenia, Suedia, ka thëne zedhënesi i Ministrise së Shendetesise (BAG) Yann Hulmann për gazeten zvcerane ne shqip « Le canotn27.ch »

 

Kontrolloni listën në fuqi kur keni hyrë në Zvicër: a keni qëndruar në një nga shtetet ose zonat e përcaktuara gjatë 10 ditëve të fundit para hyrjes në Zvicër? Nëse është kështu, nga ju kërkohet nga ligji të bëni karantinë dhe të raportoni mbërritjen tuaj tek autoritetet kantonale.

Kush duhet të hyjë në karantinë?

Ndiqni udhëzimet e dhëna në seksionin Procedura pas hyrjes në Zvicër. Një test negativ nuk heq një karantinë të detyrueshme dhe as nuk e zvogëlon kohëzgjatjen e saj. Në të vërtetë, një rezultat negativ nuk përjashton një infeksion.

Shpjegimin biologjik do ta gjeni në faqen e Pyetjeve të Bëra Shpesh. Sidoqoftë, njerëz të ndryshëm përjashtohen nga kërkesa për karantinë në Zvicër. Ju mund të gjeni listën e të gjitha përjashtimeve në masat e urdhëresës COVID-19 në fushën e transportit ndërkombëtar të udhëtarëve në art. 4.

Këto janë për shembull: Njerëzit që udhëtojnë për biznes për një arsye të rëndësishme dhe udhëtimi i të cilëve nuk mund të shtyhet. njerëzit që udhëtojnë për arsye të rëndësishme mjekësore dhe udhëtimi i të cilëve nuk mund të shtyhet. udhëtarët tranzit të cilët kanë qëndruar më pak se 24 orë në një shtet ose territor me rrezik të lartë të infektimit.

Kriteret për listën Vendimi për të përfshirë një shtet ose zonë në listë varet nga ndikimi i 14 ditëve të fundit, përkatësisht numri i infeksioneve të reja për 100,000 njerëz të regjistruar gjatë asaj periudhe.

Shtetet dhe territoret e shtuara janë me shkronja të zeza. Lista në fuqi për hyrje në Zvicër nga 28.12.2020 Zonat e vendeve fqinje Ne Gjermani: Land Sachsen Ne Itali: Regione Friuli Venezia Giulia Regione Veneto Shtetet dhe zonat * Andorra, Belize, Kroacia, Shtetet e Bashkuara, Xhorxhia, Lituania, Luksemburgu, Mali i Zi, San Marino, Serbia, Sllovenia, Suedia, ka thëne zedhënesi i Ministrise së Shendetesise (BAG) Yann Hulmann për gazeten zvcerane ne shqip « Le canotn27.ch »

* Për të gjitha shtetet që nuk kanë një kufi me Zvicrën: kur një shtet shfaqet në listë, të gjitha territoret e tij, ishujt dhe territoret jashtë shtetit kanë të bëjnë, edhe nëse nuk janë emëruar atje veçmas.

Nëse incidenca në një vend tejkalon të paktën 60 atë të Zvicrës, vendi futet në listë. Meqenëse situata epidemiologjike është në zhvillim e sipër, lista përshtatet vazhdimisht, përgjithësisht çdo 14 ditë. Kjo është bërë duke përdorur të dhëna nga Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) në një datë referimi. Lista pastaj azhurnohet në përputhje me incidentet e regjistruara në të njëjtën datë, pastaj hyn në fuqi disa ditë më vonë.

Mund të ndodhë që incidenca e një vendi të ndryshojë midis datës së referencës dhe hyrjes në fuqi. Sidoqoftë, lista mbetet e vlefshme siç është. Përveç ndikimit, arsye të tjera për renditjen e një vendi mund të lindin në raste të rralla. Këto kritere mund t’i gjeni në urdhëresën e masave COVID-19 në fushën e transportit ndërkombëtar të udhëtarëve. Rajonet kufitare të Zvicrës mund të përjashtohen nga lista pavarësisht shkallës së incidencës sepse ato kanë lidhje të ngushta ekonomike, sociale dhe kulturore me vendin tonë.

Shkëmbimi i ngushtë me vendet fqinje gjithashtu shpjegon pse bëhet një diferencim më i madh në këto raste dhe pse dikush shqyrton ndikimin e zonave të ndryshme sesa atë të vendit në tërësi. Për më shumë informacion, ju lutemi shihni faqen e Pyetjeve të Bëra Shpesh.

 

Derniers articles

Delegacioni shqiptar në AP të Interpol-it në Vienë takohen me sekretarin e përgjithshëm të Interpol-it Jürgen Stock

Viene, 29 nentor (Interpol) -Në kuadër të punimeve te Asamblese së Përgjithshme te Interpol-it që po zhvillohen në Vienë ku jane tubuar mbi një...

Poetja e re Cerazela Kondi vjen me tri poezi te reja nga libri i ardhshem i saj

Nga nektari i poezisë - Cerazela Kondi Ku je? Jam aty ku ti kurre nuk kerkove. Atje ku ti humbe. Jam loti qe ti nuk qave. Jam vuajtjet qe ti kurre si...

Presheva bëhet edhe me një kuadër në perendim. Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi

Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi. Ajo posa ka diplomuar në Fakulltetin e Steyr, që quhet Controlling, Rechnungswesen...

Specialja nga Haga nuk e komenton protesten. Ata thone se dihen qendrimet tona: Ne nuk jemi kunder UCK-se por individeve!

Hagë, 30 Nëntor -Vizita e djeshme e kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, nuk u prit mirë nga nje grup i vogël në Kosovë. PSD...

Dretjuesit e Interpol-Tirana në Asamblenë e Përgjithshme në Vienë flasin për Le Canton27.ch pas takimit me krerët e Interpolit

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te policise se shtetit shqiptarë për Marëdhenieve nderkombëtare, në bisede me gazetarin Nefail Maliqin, te derguarin tonë tone ne...