15 C
Berne
lundi 27/05/2024

COVID-19/ BE do ngushtojë listën e vendeve të treta. Nga lista nuk do hiqet Kosova, por Serbia, Shqiperia…

Këshilli i Bashkimit Evropian do të ngushtojë listën e vendeve të treta të sigurta epidemiologjikisht duke hequr gjashtë shtete të tjera prej tij.

Burimet e gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch brenda BE-së ka mesuar se në listën e vendeve që ka shumë të ngjarë të hiqen nga lista të mërkurën kur Këshilli i BE -së të mblidhet për të shqyrtuar listën. Koosva nuk ben pjesë. Vendet e mëposhtme do të preken jane:

Serbia, Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Brunei Darussalam..

Heqja nga lista do të thotë që Shtetet Anëtare do të këshillohen që të rivendosin kufizimet e hyrjes për udhëtarët nga këto vende, të cilët udhëtarët deri më tani kanë të drejtë të hyjnë në shumicën e vendeve të BE-së dhe zonës Shengen plotësisht pa kufizime.

Nga 6 shtatori, nga ana tjetër, qytetaret e Serbisë, Shqipërisë, Azerbajxhanit dhe Japonisë të moshës 12 vjeç e lart janë të detyruar të tregojnë prova të vaksinimit, ose rezultate të testeve, pas hyrjes në Gjermani.

Kufizimet e hyrjes që së shpejti mund të vendosen për këta udhëtar përfshijnë testimin, testimin e dyfishtë, karantinë, dhe madje edhe ndalimin e hyrjes për ata të pavaksinuarit.

Ndërsa vendimi i BE -së pritet të përfundojë deri në fund të javës, disa vende të BE -së dhe Shengenit kanë hequr tashmë disa ose të gjitha këto vende nga « listat e tyre të bardha ».

SchengenVisa raportoi më 23 gusht se Norvegjia e hoqi Shqipërinë nga lista e udhëtarëve të vendeve të treta nga ku mund të hynin sipas rregullave të lehtësuara të hyrjes. Ndërsa më 3 shtator, Finlanda kishte rivendosur kufizimet e hyrjes për vizitorët e pavaksinuar nga Brunei.

Në përditësimin më të fundit të kufizimeve të udhëtimit, të publikuar më 5 shtator, Shqipëria, Serbia dhe Brunei janë hequr nga lista e gjelbër e Republikës Çeke, që do të thotë se udhëtarët e pavaksinuar nga këto tre vende do të jenë të detyruar të plotësojnë një formular mbërritjeje dhe bëni një test COVID-19 para se të hyni në Çeki ose jo më vonë se pesë ditë pas mbërritjes.

Që nga 6 shtatori, nga ana tjetër, banorët e Shqipërisë, Azerbajxhanit, Japonisë dhe Serbisë të moshës 12 vjeç e lart janë të detyruar të tregojnë prova të vaksinimit, ose rezultate të testeve, pas hyrjes në Gjermani. Alsoshtë gjithashtu e detyrueshme që ata të regjistrohen në einreiseanmeldung.de para se të arrijnë në Gjermani dhe të mbajnë dëshmi regjistrimi me ta kur mbërrijnë në vend.

Derniers articles