7.5 C
Berne
vendredi 31/03/2023

CAS në Lausanne hedh poshtë vendimin e FIFA-s. Nedim Bajrami i Zvicrës mund të luajë për Shqipërinë!

Lozanë, 30 gusht 2021 -FSHF ka fituar gjyqin në CAS dhe e ka njoftuar diçka të tillë përmes një postimi në faqen zyrtare. Mesfushori i Empolit kishte luajtur me Zvicrën U21 dhe FIFA u bë pengesë. FSHF kishte bërë kërkesë në FIFA që Bajrami të lejohet të luante për Shqipërinë, por ajo u refuzua me arsyetimin se kishte luajtur me Zvicrën 4 ndeshje pas i kishte mbushur 21 vjeç. Sipas rregullave, ky kusht ishte pengesa. FSHF më pas vendosi ta ndjekë këtë çështje ligjërisht dhe në CAS ia ka dalë të fitojë, njafton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Me konkretrisht Gjykata e Arbitrazhit për Sport (CAS) ka nxjerrë vendimin e saj në apelin e paraqitur nga Federata e Futbollit të Shqipërisë (FSHF) dhe lojtari Nedim Bajrami kundër vendimit të lëshuar nga Gjyqtari i Vetëm i Lojtarëve të FIFA -s Komiteti i Statusit i datës 27 maj 2021 (Vendimi i Sfiduar) (The Court of Arbitration for Sport (CAS) has issued its decision in the appeal filed by the Football Association of Albania (FAA) and the player Nedim Bajrami against the decision issued by the Single Judge of the FIFA Players’ Status Committee dated 27 May 2021 (the Challenged Decision). In the Challenged Decision, the request filed by the FAA in respect of Mr Bajrami for change of association from Switzerland to Albania was denied), transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në Vendimin e Sfiduar, kërkesa e paraqitur nga FSHF në lidhje me z. Bajrami për ndryshimin e shoqatës nga Zvicra në Shqipëri u refuzua.

Gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka mesuar sa zyrtaret we CAS ne Lausanne se « më 23 qershor 2021, FSHF dhe Nedim Bajrami paraqitën një apel në CAS kundër Vendimit të Sfiduar. Palët ranë dakord për një kalendar procedural të përshpejtuar në mënyrë që vendimi përfundimtar të nxirret më ose para 31 gushtit 2021. Paneli mbajti një seancë dëgjimore më 24 gusht 2021 me videokonferencë dhe dha vendimin e tij sot. »

Paneli i CAS -it la në fuqi ankesën dhe anuloi Vendimin e Sfiduar. Paneli CAS miratoi kërkesën e bërë nga FSFF në lidhje me Z. Bajrami për ndryshimin e shoqatës nga Zvicra në Shqipëri sipas Nenit 9 të Rregullave që Drejtojnë Zbatimin e Statuteve të FIFA -s, e cila parashikon që:

1. Një lojtar mund, vetëm një herë, të kërkojë të ndryshojë shoqatën për të cilën ai ka të drejtë të luajë në shoqatën e një vendi tjetër, shtetësia e të cilit ai ka nënshtetësinë.

2. Një kërkesë për ndryshimin e shoqatës mund të jepet vetëm në rrethanat e mëposhtme:

a) lojtari:

i) u zhvillua në një ndeshje në një kompeticion zyrtar në çdo nivel (me përjashtim të nivelit ndërkombëtar « A ») në çdo lloj futbolli për shoqatën e tij aktuale; dhe

ii) në kohën kur u paraqit për ndeshjen e tij të parë në një kompeticion zyrtar në çdo lloj futbolli për shoqatën e tij aktuale, ai tashmë mbante kombësinë e shoqatës të cilën dëshiron ta përfaqësojë.

Paneli konsideroi se Nedim Bajrami kurrë nuk ka luajtur me ekipin kombëtar të Zvicrës (Zvicra A) dhe tashmë mbante kombësinë shqiptare.

Çmimi i plotë, me bazat për vendimin e Panelit, do t’u lëshohet palëve në një fazë të mëvonshme.

Derniers articles

Berna dhe Tirana nënshkruajnë marrëveshje deri në 2026! Financim e digjitalizimit te KQZ me 1.2 milione CHF

Titane, 24 mars -Në kuadër të bashkëpunimit për dixhitalizimit, Tirana ka nënshkruar sot marrëveshje nje marreveshje me autoritet e Bernes deri në 2026 me...

Historike, emri i Kosovës, për herë të parë pas 20 vitesh, nuk permendet ne raportin e OKB-së anti drogë. Ja cfare thuhet për Shqiperine...

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Sipas raportit të OKB-së, Shqipëria dhe Serbia bëjnë kontrabande të hapur të drogës, Kosova nuk përmendet pas 20 vitesh

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Ramazani ne burgun e Scheveningenit / Nga Haga tregojnë se Thaci, Veseli dhe te tjerët a po agjërojnë…

Hagë, 30 mars -Njerezit, ata te komuniteti muslimanë ne lufte e ne burgje kane mbajtur ramazanin. Edhe në luften e fundit perballe Serbise lufëtarete...

Rekord: Diaspora shqiptare nga Zvicra vitin e kaluar ka dërguar në Kosovë rreth 100 milionë CHF

Prishtinë, 30 mars -Diaspora vazhdon të luaj një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës. Përgjatë një viti nga mërgimtarët dërgohen para të...