14 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Caritas dhe HG ne Gjeneve bashkohen për të falenderuar mysafirët e jashtëzakonshëm! I pranishëm edhe Thierry Apothéloz

Gjenevë, 28 shkurt -Lufta në Ukrainë ka gjeneruar një shpërthim të madh solidariteti midis popullsisë zvicerane dhe që nga 24 shkurti 2022, shumë banorë të Gjenevës kanë mirëpritur shtetasit ukrainas në shtëpitë e tyre, njfton gazeta zvicerane ne sqhip Le canton27.ch duke ju rferuar HB ner Gjenevë.

Akomodimi i familjes pritëse është një rrugë mbretërore drejt integrimit social, gjuhësor dhe profesional për ata që akomodohen. Institucioni ynë dëshironte, në bashkëpunim me Caritas-in, të shprehte mirënjohjen e tij për këta mikpritës të jashtëzakonshëm, disa prej të cilëve prej kohësh kanë mirëpritur njerëz nga vende të tjera që kanë zgjedhur Zvicrën si vend azili.

Festimet u mbajtën në Cercle des Bains më 16 shkurt dhe më e pakta që mund të themi është se mbrëmja ishte e suksesshme. Ftesës sonë iu përgjigjën pozitivisht 130 persona. Pas fjalimeve zyrtare – Këshilltari Shtetëror Thierry Apothéloz këmbënguli të ishte i pranishëm – në skenë doli një kor ukrainas, i cili i shtoi entuziazmin, ngrohtësinë dhe emocionet kësaj mbrëmjeje që nuk i mungoi.

Objektivi ishte gjithashtu që njerëzit të mund të shkëmbejnë dhe shkëmbejnë përvojat e tyre në aspektin e pritjes. Kjo është arritur në masë të madhe! /HG

Derniers articles