5.9 C
Berne
dimanche 28/02/2021

Ambasadori shqiptar në Bernë z.Ilir Gjoni priti perfaqësues (17 persona) të shoqatave nga Lugina e Preshevës në Zvicër

Bernë, shkurt  -Ambasadori i Shqiperisë në Berne z.Ilir Gjoni ne kuader te aktiviteve dhe takimeve me diaposoren shqiptare ne  Zvcier sot kam pritur përfaqësuesit e Shoqatave të Luginës (17 persona) së Preshevës në kete vend. Në kete takim moren pjesë Ahmet Jakupi, Riad Salihu, Kushtrim Veliji, Zijadin Raqipi dhe Kadri Sadiku perfaqesues te shoqates ne fjale nga Lugina ne Zvicër, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Siç ndodhi edhe me herët, me përfaqësuesit e këtyre shoqatave u diskutua mbi një bashkëpunim më të ngushtë me Ambasadën por edhe mes vetë shoqatave, ku formacioni më efikas do ishte veprimtaria në një Union të përbashkët. Gatishmëria e tyre për të vijuar me këtë projekt, u shpreh qartë prej tyre, si edhe është konfirmuar nga takimet pararendëse.
Faza vijuese, pas takimeve të mbajtura deri tani, do të jetë konkretizimi i angazhimeve të ndërmarra nga të gjithë aktorët e kësaj iniciative.
Në vijim të takimeve me përfaqësuesit e Shoqatave të Luginës së Preshevës në Zvicër, po ashut në Ambasadën Repiuslikes se Shqipërise në Bernë u pritën grupin e dytë të përfaqësueseve, zotërinjtë, Taip Shaqiri, Agron Rahimi, Fetah Ahmeti, Nderim Ademi, Adnan Bediu dhe Mersad Halimi.
Biseda u fokusua në çështjet që lidhen me mundësitë e bashkëpunimit mes Ambasadës dhe Shoqatave. U bisedua për konkretizimin e bashkëpunimit, si dhe mundësinë e unifikimit të këtyre shoqatave në një Union.
Edhe grupi i dytë i pjesëmarrësve në takim, theks të veçantë i dhanë domosdoshmërisë për të qenë të unifikuar dhe shprehën gatishmërinë për bashkëpunim dhe unifikim.
Një takim i tille qe mbajtur dite me prae edhe me disa përfaqësues të tere te shoqatave të Luginës së Preshevës në Zvicër, si Fadil Selmani, Ahmet Bektashi, Musa Salihi, Lulëzim Abazi, Adem Osmani dhe Sadri Xheladini.
nga gjitha keto takime, gazeta zvicerane ner shqip Le Canton27.ch ka mesuar se u diskutua për integrimin e shqiptareve ne Zvicer qe eshte nje shmbull per komunitetet tjera si dhe të institucionalizuar bashkëpunimin mes Ambasadës dhe këtyre shoqatave, bashkërenduar veprimtarinë në mbështetje të shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe mundësinë e unifikimit të tyre në gjithë Zvicrën.
Në respektim të rregullave në kuadër të pandemisë, takimet me të gjithë përfaqësuesit e shoqatave të Lugines së Preshevës do të vijojnë në ditët në vijim.
Pjesëmarrësit në takim i vunë theks të veçantë domosdoshmërisë për të qenë të unifikuar dhe shprehën gatishmërinë për bashkëpunim dhe unifikim.
Takime të ngjashme do të zhvillohen edhe në të ardhmen.May be an image of 3 people, people sitting, people standing and foodMay be an image of 5 people, people standing and people sitting

Derniers articles

Fabienne Fischer: Komuniteti shqiptare ne Gjenevë shembull integrimi ne Zvicer

Znj.Fabienne Fischer, avokate e njohur ne Gjeneve njeheresh kandidate per Keshilltare te Shtetit ne bisede ne gazetarin Nefail Maliqin Gjeneve 27 shkurt -Madame Fabienne FISCHER,...

ANDREAS AEBI REÇOIT LA PRÉSIDENTE DU PARLEMENT KOSOVAR VJOSA OSMANI

Berne, 26 fevrier -Le 3 mars prochain, le président du Conseil national, Andreas Aebi (UDC, BE), recevra la présidente du Parlement kosovar, Vjosa Osmani,...

Presidentja Vjosa Osmani me 3 mars viziton Zvicren. Pritet ne Berne nga homologu Andreas Aebi

Berne, 26 shkurt  -Presidenti i Këshillit Kombëtar, Andreas Aebi (UDC, BE), do të presë Presidentin e Parlamentit Kosovar, Vjosa Osmani, në Bern. Kjo do...

Zvicër, në muajin janar paraqiten 832 azilkërkuesë. Këtu asnjë shqiptar!

Berne-Wabern, 24 shkurt - Në janar 2021, 832 kërkesa për azil u paraqitën në Zvicër, 159 më pak se muajin e kaluar (- 16%)....

Abou Walaa “truri” i grupit terrorist (ISIS) në Gjermani kishte mik dhe bashkepunëtor serbin Boban Simeonovic

Berlin, 24 shkurt -Ahmad Abdulaziz Abdullah Abdullah, alias "Abu Walaa", është gjykuar për më shumë se tre vjet në Celle (Gjermania veriore), së bashku...