20.8 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Albini dhe Amerika ja djegi bileten, «myzhden» Edi Rames. Para se me mberri ai ne Bruksel, policet e kidnapuar ne Serbi jane liruar..

Prishtinë, 26 qershor -Gjykata në Kralevë ka marrë vendim për lirimin e tre policëve të Kosovës që ishin rrëmbyer nga forcat serbe me 14 qershor. Albini dhe Amerika ja djegin bileten, «myzhden» Edi Rames. Para se me mberri ai ne Bruksel, policet e kidnapuar ne Serbi jane liruar, raporton gazeta zviceraen ne shqip Le Canton27.ch

Rifat Zeka, Beqir Sefi e Mustafë Shemi, ishin arrestuar më 14 qershor.

Policia derisa kishte konfirmuar arrestimin e tyre nga forcat serbe kishte thënë se “njësia policore patrulluese e kufirit ka qenë me detyre në pikë statike në vendin e quajtur Tresave/Bare, thellë brenda në territorin e Republikës së Kosovës, për të parandaluar shfrytëzimin e rrugëve ilegale, të cilat shfrytëzoheshin nga grupet kriminale për kalim ilegal dhe kontrabandë”.

Arrestimi i tre policëve ka nxitur reagime të shumta në vend, ku u kërkua lirimi i menjëhershëm dhe pa kushte.

Lirimin e tre policëve ishte kërkuar nga kyremnistri shqiptar Albin Kurti, SHBA-të dhe Bashkimi Evropian

Derniers articles