12.1 C
Berne
dimanche 23/06/2024

Adami, një ukrainas i vogël, sapo ka treguar majën e hundës në Gjenevë. Gjyshja Aisha e kenaqur me nipin dhe tri mbesat: Fatimen, Camilën dhe Ikhsanën

Gjenevë, 23 shkurt –Adami është vetëm një muaj e gjysmë. Ai e drejtoi majën e hundës së tij shumë të bukur tek HUG në fund të vitit të kaluar. Ai është krenaria e prindërve të tij Emire dhe Vilor.

Vilor, Emire dhe Adami duke u larguar nga materniteti

Camila et Ikhsana jouent à cache-cacheNë këtë të mërkurë me diell, është Aïche, gjyshja e vogëlushit, që na mirëpret në dhomën e familjes. Surpriza: Ademi ka tre motra, gjallëria dhe lozonja e të cilave janë të pashoqe! Fatimja, më e madhja, është 7 vjeç e gjysmë; ajo pasohet nga Camila (6 vjeç e gjysmë) dhe Ikhsana (pothuajse 5 vjeç). Të tre vajzat kanë zbutur të gjitha cepat e qendrës ku po qëndrojnë, duke luajtur fshehurazi në dushe, poshtë divaneve apo edhe pas bimëve të gjelbra që ndriçojnë vendin. Ditët e tjera të javës ata mësojnë frëngjisht në shkollën e lagjes ku tashmë kanë krijuar miqësi.

Një e ardhme për të ndërtuar

Siç na shpjegon Aïche në frëngjisht shumë të mirë – ajo ka mësuar gjuhën e Molierit në Uzbekistan, prej nga është, si dhe në Ukrainë – familja e ardhur së fundmi në Gjenevë jeton nga dita në ditë. Natyrisht, ajo shpreson që paqja të kthehet në Ukrainë në mënyrë që ajo të kthehet në shtëpi. Por ndërkohë, ajo përpiqet të përshtatet sa më mirë: puna, apartamenti. Gjithçka duhet rindërtuar… /HG – GjenevëDe gauche à droite : Fatima, Adam et Emire, Ikhsana, Aïche et Camila

Derniers articles