19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

9 Maj-“Mein Kampf”: Pse Adolf Hitler kishte rrespekt dhe vlerësonte lart shqipatarët, e pse urrente izraelitet dhe sllavët?

Adolf Hitleri (20 prill 1889 ne Braun – 30 prill 1945 në Berlin) ishte nga 1933 në vitin 1945, e Kancelari i Rajhut dhe diktator ne Rajhun gjerman. Me librin e tij Lufta Ime (Mein Kampf) (1925/26), ai ishte anti-Semit dhe raciste ideologjia e nacional socializmit. Hitleri ishte President i Rajhut Gjerman nga Pauli i Hindenburgut në 30. janar 1933, ka shkruar gazeta zvicerane ne shqip Le Catnon27.ch me 9 maj, me rastin e publikimit të librit te Hitlerit “Mein Kampf”-it (“Lufta ime”) qe tronditi botën

Shqiptarët, për liderin nazist te Gjermanisë Hitleri, janë trima dhe fisnikë! Lideri nazist i Gjermanisë, shqiptarët i konsideronte për « racë të pastër ariane », për “trima dhe fisnikë”..

Nga ajo qe u ka ndodhur izraeliteve nga Hitleri dhe shqiptareve nga Sllobodan Millosheviqi ne do te mundohemi te terhjekim kete paralelizem.Sic dihet cifutet qene te rezikuar deri ne ekzistence nga Hitleri njejte si qene te rezikuar shqiptaret nga Sllobodan Millosheviqi, dhe edhe per te paret edhe per te dytet nderhyrja nderkombetare qe vendimtare

Midis viteve 1941 dhe 1945, Gjermania Naziste dhe bashkëpunëtorët e saj vranë sistematikisht rreth gjashtë milionër hebrenj në të gjithë Evropën e pushtuar nga Gjermania, rreth dy të tretat e popullsisë hebraike të Evropës.

Hitleri në librin e tij Lufta ime shënon se Raca gjermane është racë e pasardhëse e racës ariane (popull që ka jetuar shumë vitë më parë-qytetërim i zhdukur tanimë) dhe racë e pastër, dhe si e tillë duhet ta sundojë botën… disa popuj duhet të zhduken nga faqja e dheut, hebrejtë, romët dhe sllavët.

Adolf Hitleri besonte se të gjithë banorët e Tokës duhet të ndahen në tre lloje. Ai i klasifikoi Arianët e vërtetë si raca më e lartë. Këta ishin përfaqësuesit më të mirë të njerëzimit. Hitleri përgatiti rolin e pushtetarëve botërorë. Në vendin e dytë ishin sllavët, serbët. Një garë që ishte vetëm e përshtatshme për të bërë gjithë punën e ndyrë. Sipas tiranit, roli më i mirë për të cilin ishin të aftë sllavët ishin skllevërit. Garat më të ulta ishin hebrenjtë, ciganët dhe popujt e tjerë. Ata nuk kishin vend në këtë hierarki. Të gjithë këta njerëz ishin subjekt shkatërrimi.

Në Holokaustit nuk ishin rreth 5.6 për të 6.3 milion Judenj, Porajmos deri në 500,000 si « antisociale » përndjekur Sinti dhe Romë të vrarë. Hitleri i autorizuar kryesore hapat e Judenjve e vrasje dhe ishte në kurs e tij kriminale e politikës ka bërë që shumë miliona të luftës vdekur dhe shkatërrimin e mëtejshëm të pjesëve në Gjermani dhe Evropë, ka shkruar shtypi boteror, transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në kampin e Aushvicit u vranë mbi 2.000.000 izraelitë (hebrej) Përveç hebrejve, në kampet e përqendrimit u vranë dhe u zhdukën edhe pjesëtarë të popujve të tjerë si: rusë, serbe, ciganë, maqedon, polakë, rumunë, çekë dhe sllovakë  etj..pra kryesisht sllavë, k a shkruar gazetat boterore.

Në disa vende të Evropës, popullsia vendase vetë i dorëzonte hebrejtë në duar të nazistëve. Por pati popuj të atillë që i fshihnin dhe strehonin dhe i mbronin hebrejtë. Shembulli më i njohur janë shqiptarët. Hebrejtë në Shqipëri kaluan mirë dhe nuk përjetuan fatin tragjik të bashkëkombësve të tyre. Shqipëtarët i mbrojtën aq shumë hebrejtë sa që i mbajtën edhe në familjet e tyre. Kjo ndodhi në shumë qytete të Shqipërisë si në Tiranë, Shkodër, Durrës, Vlorë, Krujë, Shkup, Prishtinë, etj.

Adolf Hitleri: Shqiptarët janë trima dhe fisnikë!

Albanische Muslime in der Waffen-SS: Von »Großalbanien« zur Division »Skanderbeg« Krieg in der Geschichte: Amazon.de: Zaugg, Franziska A., Kroener, Bernhard R., Werner, Michael, Förster, Stig, Wegner, Bernd: BücherHitleri ne Shqiperia pas 100 vjetve me librin “Mein Kampf”-it (“Lufta ime”) ne vitin 2012
Botimi i fundit në shqip i ler Mein Kampf Hit të Hitlerit ka hapur një debat të gjerë mbi lejimin ose jo të botimit të këtij libri. Bota e vogël intelektuale shqiptare duket se është zënë në sy.

Një zëdhënës i Ministrisë Shqiptare të Kulturës në Tiranë e pa këtë shumë ndryshe të Mërkurën: ‘botimi është i paligjshëm, sepse libri nxit urrejtje racore dhe botuesi po shkel gjithashtu të drejtat e autorit’. Nese vetë Shqipëria ka shkrime të gjera të diktatorit të saj Enver Hoxhës (1908-1985). Raftet e librave shqiptarë psherëtinin nën dhjetra vëllimet e Hoxhës për dekada, atehere pse te ndalohet vepra e Hiltlerit ne Shqiperi?! Evolucioni”i emrit Hitler: Nënat shqiptare, kur ra Fyrheri ua ndërruan fëmijëve emrin në Hilto, më pas Tito..Në një vëzhgim të emrave të vendosur ndër vite rezulton se në vitet 1900 deri në vitin 1940 emrat më të përdorur ishin Fatime, Hajrie, Marie, Sanie dhe Skënder, made edhe edhe me asllave Vladimir, Bogdan e Stalin

Botimi në gjuhën shqipe i “Mein Kampf”-it (“Lufta ime”) të Adolf Hitlerit ne vitin 2012 u peërcoll me reagikme e debate të shumta në Shqipëri. Për një pjesë të kritikës dhe të studiuesve dalja në qarkullim është në sinkron me lirinë e shprehjes dhe të ideve, ndërkohë që të tjerë po tregohen kritikë për botimin, madje dhe deri në favor të opsionit për ta ndaluar një literaturë e tillë, ashtu siç është vepruar dhe në vende të tjera të botës.

Nese pyesim për efketet e keitj libri tek masa, apo reflektimi i tioj tek léexuesit, mund tz ehtmei se te rin jte kane te drjete te shpofin te zezend eh te bardhen. Ky libër mendoj se është thjesht një botim, që nuk do te kishte ndonje efekt negativ për shoqërinë shqiptare. Përkundrazi është një plotësim i kulturës, që të mos bësh gabime. Sot ne mileniumin e informatike (internetit) te ndalosh nje vepër eshte hipokrizi, përderisa ne vendet evropiane nuk ndalohet.

Lideri nazist i Gjermanisë, shqiptarët i konsideronte për « racë të pastër ariane », për “trima dhe fisnikë”, kurse Shqipërinë e cilësonte « vend të vogël romantik të Ballkanit ». Në shërbim të tij, ka qenë një agjent shqiptar, kurse në divizione ka patur shtatëmijë shqiptarë. Sipas disa shënimeve, thuhet se kryqi i thyer i Hitlerit, ishte simbol në Iliri dhe se ka përfaqësuar bashkimin e dy Z-ve. Po të fitonte Hitleri luftën, Shqipëria do të rikthente trojet shqiptare, Serbia do të mbetej pa asgjë, ka shkruar shtypi shqiptare, transmton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Nese Hitleri paska qene i ashpër apo i rrezikshem kunder izraeliteve dhe serbeve, sllave ne përigjithis, a duhet te merret si preteskt te ndalosh nje liber? Atëhere, shtrohet pyetja, pse nuk u ndaluan kurre qindra libra te serbeve dhe sllaveve me përbajtje amriqesorte dhe raciste kunder nje populli te lashte, kunder shqiptareve pasardhesve te Ilirëve, të cilet autor provokuan dhe nxiten luftra, bashke me to gjenocid dhe krime serbe ndaj shqiptareve etnik ne Kosove dhe ish-jugollavi?! Pse mu sot me 9 maj ne Ditën e luftes se Hitlerit “Mein Kampf”-it (“Lufta ime”) serbët shkrepin plumba në (Veri) Kosovë?!Kosovo under Nazi Germany: Nazi-Created Albanian Security Forces in Kosovo during World War II | BIDD

Derniers articles