20.4 C
Berne
jeudi 13/06/2024

100 vjet ne lufte me kriminelët – Interpoli ne syte e Nefail Maliqi në shifra dhe fakte, gazetarit te vetëm shqiptar që ndoqi Asemblenë Gjenerale te Interpol-it në Wienë

Cka u tha e cka nuk u tha ne Asemblene e Përghithsheme te Interpol-it në Wienë ? Shkruan rdakrori i gaztes zvicerane ne sqhip le canton27.ch – Nefail Maliqi

Lion, 5 dhjetor  (Interpol) -Në kuadër të punimeve te Asamblese së Përgjithshme te Interpol-it që po sa ka perfunduar sesionin e vete te radhes te 91-të në Vienë të Austirse ishin mbledhur 1200 pjesëmmarres, delegacione keto nga 195 vende anëtare te Interpol-it, ministra te puneve te brendshem dhe shefa te policise, te prire nga krerete Interpol-it, ku mori pjese edhe nje delegacion nga Tirana, perfaqesues këta nga Interpol-i shqiptar, raporton nga Viena i derguari yne special ne AP te Interpol-it.

Ne Asamblene e Pergjithshme të 91-të të Interpol-it takuam kreret e Interpolit shqiptare si: Idajet Faskaj, drejtues i pare nga Interpol – Tirana dhe drejtuesin e larte Pëllumb Seferi (drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare) si dhe përfaqesuesin e Interpol-it nga Maqedonia Veriore Refik Qerimi, njofton Le Canton27.ch nga Viena.

Interpol ne shifra dhe fakte…Kosova larg apo afer Interpol-it. Sa shqiptare i kërkon Interpoli ne Shqiperi e Kosovë, po sa ne Serbi ?

Interesim i madh i mediave për te ndjekur AP te Interpol-it (ne mesin e 300 gazetareve nga mbare bota, atye edhe nje shqiptar) ne Wienë qe koincidoni me 100-vjetorit e kesaj organizatae nderkombëtare policore e cila aktualisht kerkon mbi 10.000 krimenele ne bote, vetem nga ballkani jane mbi 100, kryesisht sllavë…

-Pas kater dite pune (28 nen -1 dhj) te Asamblese se Pergjithshme te 91-te ne Viene te Interpol-it 1.200 (195 anet)

Shefi i Interpol-it Juregn Shtok e nisi Asablenë e përgjthshme ne Vienë me kriminalitetin në Serbi, flet për drogën dhe arrestimin dhe nje vrasje të fundit ne Serbi

-Në ditën e parë, Republika e Palaut, 460 metra katror me 20 mijë banorë, u bë anëtare e 196-të e Interpol-it.

– Idajet Faskaj – drejtues i pare nga Interpol – Tirana

– Pellumb Seferi – drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare

– Presidentin e Interpol-it gjeneral major Ahmed Naser Al-Raisi

– Jürgen Stock – Sekretar i përgjithsme i Interpol-it

Njekohehesisht delegacioni nga Tirana gjate qendrimit ne Viene ne kuader te punimeve te AP ka zhvilluar nje ser aktivitesh, përmes shume takimeve bilaterale me delegacionet e shteteve te tjera si me Italine, Anglinë, Slloveninë, Turqine, Marokun, Koren Jugore etj…

-Interpol: Ne mirepresim aplikimin e Kosoves per anetaresim ne Inyerpol, por per momentin topi eshte ne fushen e Prishtines

-Ju kujtojme se Kosova dy decenien e fundit, para ardhjes ne Qeveri Albin Kurti qe nga 2015 ka aplikuar 4 herë (2015, 2016, 2017 dhe 2018 për anetaresim ne Interpol, sikur rastin i fundit ne Duabai (2018) qe deshtoi për shkak lobimit dhe propagandes se egër serbe.

-AP 92 e Interpl-it ne Skoci. Deri tash 200 AP te Interpol-it.

– Ne listen e kuqe publike në qarkullim: 6856 (8 shqiptarë, Serb-20 serbë, Kosova-asnjë..)

– Mbi 1000 punonjës (129 nacionalitete) ligjzbatues dhe mbështetës te angazhuar luftojmë krimin ndërkombëtar!

– Ne listën e verdhë zhdukur-9339

-250 kërkime në sekondë apo 20 milionë ne kerkime ne dite nga policia e Interpol

– Identifikuar 12,374 viktima të abuzimit seksual të fëmijëve.

– Vienë, Takimi historik i INTERPOL-it mbyllet me thirrjen për veprim për të luftuar krimin e organizuar

Deklarata e Vjenës përcakton pesë veprime prioritare për të siguruar që zbatimi i ligjit në luftën kunder krimit te organizuar

 

Derniers articles